Er der en lille ny på vej sådan vælger du godt og stimulerende babylegetøj

Der er mange ting at tænke over og være opmærksom på, når det gælder babylegetøj. Det er bl.a. vigtigt, at det passer til barnets alder og er sikkert at bruge. At vælge babylegetøj kan være en svær opgave, og derfor giver vi dig her gode råd til, hvordan du finder det rette til dit barn.

Vælg babylegetøj, der stimulerer barnets sanser og finmotorik

Din baby forholder sig til verden gennem leg, og derfor hænger legetøjet og legen sammen med din babys udvikling af forskellige færdigheder, som f.eks. motorik, sprog og sociale evner.

I de første måneder af din babys liv har han eller hun travlt med at undersøge og udforske ved at føle og smage på genstande. Baby undersøger altså sin omverden med alle sanser. At putte alt i munden er en normal og god måde at stifte bekendtskab med overflader og former på. Du har mulighed for at understøtte dit barns leg igennem babylegetøj med forskellige funktioner, lyde, farver og teksturer, der stimulerer sanserne.

Fra 0-6 måneder er babylegetøj som rangler og bidelegetøj perfekt til at hjælpe dit barn med at styrke sit greb og hånd-øje-koordination, og så bidrager de med god lindring af ømme gummer, når de første tænder bryder frem. Bløde bamser og tøjdyr er også et godt valg, da de giver tryghed og stimulerer følesansen.

Lærerigt legetøj og gåvogne for den lidt større baby

Når din baby er mellem 6-12 måneder, sker der store spring i den kognitive og motoriske udvikling. Derudover går barnet ind i selvstændighedsfasen ved at begynde at sidde selv, trille rundt og kravle for til sidst at tage de første vaklende skridt. Derfor skal babylegetøjet være nøje udvalgt til denne fase.

Udfordr babys finmotoriske evner med aktivitetslegetøj og hjælp med at styrke hånd-øje-koordinationen med farverige byggeklodser og puttekasser. En gåvogn opmuntrer til at tage de første skridt og udvikler balancen og motorikken.

Find farverigt og underholdende babylegetøj hos Legebyen.dk

Hvis du er på udkig efter babylegetøj, der stimulerer babys udvikling og skaber grundlag for sjov og kreativ leg, er Legebyen.dk helt bestemt et besøg værd. Her finder du et bredt udvalg af babylegetøj fra 0-2 år, som passer til barnets udviklingsniveau og udforskningsbehov. Alt legetøjet er naturligvis fremstillet i sikre materialer af høj kvalitet, der er skånsomme mod babys sensitive hud.

Gå på opdagelse i en stor verden af babylegetøj og giv dit barn den bedste start på livet.